Два лесни начина да подобрим отношенията си със себе си и близките си

Връзките в живота ни могат да бъдат източник на най-прекрасните и на най-ужасните емоции. Една връзка може да бъде опора за нас и да ни помага да преминем и през най-трудните предизвикателства, но може също така да създава най-трудните предизвикателства за нас.

Има обаче една връзка, която е най-важната в живота на всеки от нас. Това е връзката ни със самите себе си. И както всяка друга връзка, така и връзката ни със себе си може да ни помага и да ни бъде опора в трудните моменти, но може и да създава множество трудности за нас.

И ако тази връзка не върви, ако връзката ни с нас самите не е в добро състояние, тогава ще е много трудно да създадем добра връзка с друг човек. Дори и да успеем да създадем хубава връзка с някого, ако първо не сме оправили отношенията със самите себе си, то и връзката с другия няма да продължи да е добра за дълго.

Добрата връзка със себе си е отговорна за цялостното състояние на живота ни.

Затова е изключително важно да обърнем внимание на връзката със себе си, преди да се опитваме да създаваме връзки или да променяме към по-добро връзките с близките ни хора.

За да имаме добри отношения със себе си, както във всяка връзка трябва да имаме основа от любов, искреност и свобода.

За да можем да даваме любов, трябва най-напред самите ние да сме изпълнени с любов и да направим така, че да оставим любовта свободно да тече през нас и да се проявява, вместо да я блокираме.

Много хора споделят с мен, че им е трудно да обичат себе си. Дълго време са ни убеждавали, че това е егоистично и „грешно“. Но има огромна разлика между егоизма и любовта към себе си. Когато обичаме себе си, ние се чувстваме спокойни, уверени и готови да даваме. А егоизма обикновено възниква когато не си даваме достатъчно любов и чувстваме, че нямаме достатъчно.

Виж това видео, в което споделям два прекрасни начина да засилим любовта към себе си.

Privacy Preference Center